cv-ketel bijvullen Spijkenisse

Uw CV-Installatie bijvullen

Een te lage waterdruk kan de oorzaak zijn dat uw cv-installatie in storing valt. Check bij een storing dus altijd eerst of de waterdruk tussen de 1,5 en 2 Bar ligt. Bij een waterdruk lager dan 1,5 Bar moet de installatie worden bijgevuld en zal de storing waarschijnlijk zijn opgelost. Voor het bijvullen van de cv-installatie heeft u nodig; een emmer, waterpomptang, de vulslang en een doek.

De eerste stap is om de kamerthermostaat lager te zetten en te wachten tot de cv-installatie is afgekoeld.
De tweede stap is om bij cv-ketels met een analoge drukmeter de stekker uit het stopcontact te halen. Bij nieuwere cv-ketels met een digitale drukmeter is het juist belangrijk om de stekker in het stopcontact te laten zitten om de druk te kunnen aflezen.
De derde stap is om op zoek te gaan naar de vulkraan in de buurt van de cv-ketel en hierop de vulslang aan te sluiten.
De vierde stap is om de vulkraan open te draaien en het water zachtjes in de emmer te laten stromen, zodat de vulslang volstroomt met water. Dit voorkomt dat er tijdens het bijvullen lucht in de installatie kan komen. Draai daarna de kraan weer dicht en bevestig de vulslang aan het vulpunt van de cv-ketel.
De vijfde stap is om vervolgens de waterkraan en het vulpunt open te draaien en de cv-installatie bij te vullen totdat de druk op ongeveer 1,8 Bar staat. Dit kunt u zien via de display van de cv-ketel of op de analoge drukmeter.

De zesde stap is om als éérste het vulpunt van de cv-ketel dicht te draaien en dan pas de waterkraan. Ontkoppel dan de vulslang voorzichtig van het vulpunt en laat het resterende water in de emmer lopen.
De laatste stap is om de kamerthermostaat weer op de gewenste temperatuur te zetten en te controleren of de verwarming weer aanslaat. Lukt het niet om de cv-installatie zelf bij te vullen, dan helpt Loodgieterspijkenisse.nl u hier graag bij. Een afspraak met uw installateur uit Spijkenisse is snel geregeld via Loodgieterspijkenisse.nl!

Onderhoud CV-ketel Spijkenisse

Loodgieterspijkenisse.nl adviseert om een periodieke onderhoudsbeurt aan de cv-ketel tenminste iedere twee jaar te laten uitvoeren. Tijdens de onderhoudsbeurt wordt de cv-ketel helemaal nagekeken, schoongemaakt en afgesteld voor een optimale werking, u kunt hier heel eenvoudig honderden euro's mee besparen op jaarbasis. Eventuele gebreken worden zo tijdig opgemerkt en defecte onderdelen vervangen, voordat er een storing kan optreden en u in de kou zit.


Het periodiek laten onderhouden van de cv-ketel verdient zich uiteindelijk terug. Een optimaal werkende en afgestelde ketel zal aanzienlijk zuiniger stoken, verlengt de levensduur van de cv-ketel en verkleint de kans op storingen.


Tijdens de tweejaarlijkse onderhoudsbeurt zal uw installateur als eerste de werking van de cv-ketel controleren, vervolgens wordt de uitstoot nagemeten. De brander en andere componenten worden schoongemaakt en indien nodig zullen de bijbehorende pakkingen worden vervangen. Afsluitend wordt de cv-ketel getoetst op de verplichte veiligheidseisen, denk hierbij aan het controleren van de gasaansluiting, afvoerkanaal en de beveiligingen. Uiteraard wordt, indien nodig, de cv-installatie voor u bijgevuld en ontlucht.


Loodgieterspijkenisse.nl zal tijdens de onderhoudsbeurt altijd extra aandacht besteden aan; Het expansievat heeft de functie om het drukverschil op te vangen als het water in de installatie wordt verwarmd. Bij een defect expansievat zal de druk van de cv-installatie gaan schommelen en kan de druk oplopen tot boven de 3 Bar. Ook kan het u opvallen dat tijdens het bijvullen van de ketel de druk heel snel oploopt, dit is vaak een signaal dat het expansievat defect is. Zodra tijdens de onderhoudsbeurt wordt geconstateerd dat het expansievat defect is, zal deze gelijk worden vervangen.


Ook wordt er tijdens de onderhoudsbeurt extra aandacht besteed aan het overdrukventiel. Een overdrukventiel dient als extra opvang, wanneer de druk in de cv-ketel te hoog oploopt of te ver wordt bijgevuld. Het overstortventiel heeft de taak om het water te lozen, zodra de druk boven de 3 Bar uitkomt. Meestal blijft een overstortventiel lekken zodra het eenmaal open is geweest, dus zal een overstort bijna altijd vervangen worden als ook het expansievat vervangen wordt. Tijdens de onderhoudsbeurt zal uw installateur vooral kijken of er watersporen rond het overdrukventiel aanwezig zijn.


Tijdens de onderhoudsbeurt worden ook altijd de rookgassen gemeten en geanalyseerd om er zeker van de zijn dat de verbranding optimaal is.


Afspraak maken voor onderhoud aan uw cv-ketel in Spijkenisse of Rotterdam-Albrandswaard, Poortugaal, Hoogvliet Rotterdam, Pernis Rotterdam, Vondelingenplaat, Botlek Rotterdam, Hekelingen, Geervliet, Simonshaven, Zuidland, Abbenbroek, Oud-Beijerland, Nieuw-Beijerland, Piershil, Goudswaard? Loodgieterspijkenisse.nl  komt graag bij u langs! Voor vragen, opmerkingen of voor het maken van een afspraak belt u: 0181-728118


 cv ketel onderhoud Spijkenisse
 storing cv-ketel spoed Spijkenisse

Storing aan uw CV-ketel in Spijkenisse?

Loodgieterspijkenisse.nl helpt u ook graag bij storingen aan de cv-ketel in Spijkenisse en Rotterdam-Albrandswaard, Poortugaal, Hoogvliet Rotterdam, Pernis Rotterdam, Vondelingenplaat, Botlek Rotterdam, Hekelingen, Geervliet, Simonshaven, Zuidland, Abbenbroek, Oud-Beijerland, Nieuw-Beijerland, Piershil, Goudswaard. Door periodiek onderhoud aan de cv-ketel uit te laten uitvoeren door Loodgieterspijkenisse.nl voorkomt u dat onderdelen voortijdig slijten en is de kans op een storing minimaal. Toch kan het altijd voorkomen dat er plots geen warm water uit de kraan komt of de verwarming niet wil aanslaan.


Voordat u Loodgieterspijkenisse.nl belt om een afspraak te maken zijn er enkele handelingen die eerst u zelf kunt uitvoeren. Het probleem hoeft niet altijd bij de cv-ketel te liggen en kunt u het zelf redelijk eenvoudig oplossen: 
Check bij een storing van de cv-ketel altijd eerst de waterdruk, staat de waterdruk te laag, vul dan de ketel bij en los daarmee de storing op. Druk de resetknop enkele seconden in om de ketel opnieuw op te starten. Kijk eerst wel of er een storingscode staat aangegeven op het display en noteer deze voor het geval de ketel problemen blijft geven. Met een storingscode kan de monteur veel gerichter naar de oorzaak van een probleem zoeken.

Check het stopcontact van de cv-ketel, want zonder stroom zal de ketel niet werken. Is het stopcontact defect? Schakel dan een elektricien uit Spijkenisse of Rotterdam-Albrandswaard, Poortugaal, Hoogvliet Rotterdam, Pernis Rotterdam, Vondelingenplaat, Botlek Rotterdam, Hekelingen, Geervliet, Simonshaven, Zuidland, Abbenbroek, Oud-Beijerland, Nieuw-Beijerland, Piershil, Goudswaard in om u te helpen. Ook kunt u bij een storing de kamerthermostaat controleren of er een display zichtbaar is. Werkt het display goed, dan is dit niet de oorzaak van de storing. Maar is er geen display zichtbaar, dan kunt u in de handleiding kijken of de display op batterijen werkt en is vervanging van de batterijen wellicht de oplossing van de storing.

Heeft u de oorzaak van de storing niet kunnen achterhalen, schakel dan uw CV-ketel specialist uit Spijkenisse  in, Loodgieterspijkenisse.nl helpt u graag uit de kou! Wilt u een afspraak maken met één van onze loodgieters uit Spijkenisse om de storing voor u op te lossen, bel voor een afspraak naar 0181-728118. Tijdens het maken van een afspraak ontvangen wij graag zoveel mogelijk informatie, zoals het merk van de cv-ketel (bijvoorbeeld Intergas, Remeha, Nefit), het type en bouwjaar van de cv- ketel en een eventuele storingscode.

CV-ketel vervangen in Spijkenisse en Rotterdam-Albrandswaard, Poortugaal, Hoogvliet Rotterdam, Pernis Rotterdam, Vondelingenplaat, Botlek Rotterdam, Hekelingen, Geervliet, Simonshaven, Zuidland, Abbenbroek, Oud-Beijerland, Nieuw-Beijerland, Piershil, Goudswaard?

Ook de onderdelen van een cv-ketel hebben niet het eeuwige leven en zijn na gemiddeld 12 tot 15 jaar wel aan vervanging toe. Het is verstandig om bij de eerste tekenen van slijtage de ketel te laten vervangen en niet het risico te nemen om zonder warm water en verwarming te zitten in de nabije toekomst. Houd er rekening mee dat een oude ketel meestal in de koude wintermaanden storing zal geven en vaak niet meer gerepareerd kan worden. Ook wegen de kosten van een eventueel wel mogelijke reparatie niet meer op tegen de nog te verwachten levensduur. Het laten vervangen van de cv-ketel is dan in verhouding een goedkopere optie dan reparatie, maar het preventief vervangen van uw oude cv-ketel heeft nog meer voordelen.


De installatie van een nieuwe cv-ketel door Loodgieterspijkenisse.nl kan u wel een besparing van 25% opleveren op uw energieverbruik. De ontwikkeling van de hedendaagse cv-ketels staat niet stil en geven een steeds hoger rendement en zijn zuiniger in gebruik. En misschien is uw woonsituatie in Spijkenisse wel veranderd in de afgelopen 15 jaar. Misschien hebben de kinderen ondertussen het nest verlaten of is uw gezin juist uitgebreid. Dan kan de installatie van een cv-ketel met minder of meer vermogen en specifiek afgestemd op uw huishouden en wensen zeer kostenbesparend zijn. Ook is het te overwegen om de cv-ketel preventief te laten vervangen als u van plan bent binnen korte termijn uw huis in en in de verkoop te zetten. Een nieuwe cv-ketel is altijd een pluspunt bij de waardebepaling van uw woning en zal waarschijnlijk ook een hogere notering op het energielabel opleveren.


Ook voor het verwijderen van de CV-Ketel of het vervangen van uw CV-ketel voor een boiler omdat u van het gas of wilt, kunt u contact opnemen met ons.


Ook voor het vervangen van uw CV-ketel in Spijkenisse of Rotterdam-Albrandswaard, Poortugaal, Hoogvliet Rotterdam, Pernis Rotterdam, Vondelingenplaat, Botlek Rotterdam, Hekelingen, Geervliet, Simonshaven, Zuidland, Abbenbroek, Oud-Beijerland, Nieuw-Beijerland, Piershil, Goudswaard bent u bij Loodgieterspijkenisse.nl aan het juiste adres. U kunt ons bereiken op 0181-728118.

 cv-ketel vervangen Spijkenisse
 tarievencv ketel Spijkenisse

Eerste signalen van onderhoud of vervanging CV-ketel

In de zomermaanden wordt de thermostaat bijna niet gebruikt, immers verwarmt het zonnetje het huis en staat de verwarming meestal niet aan, totdat het kouder wordt…. Dan opeens moeten de cv-ketels in Spijkenisse  weer volop gaan draaien en ervaring leert, dat veel oudere ketels juist op dat moment in storing vallen. Dan zit u opeens zonder warm water en in een koud huis en een bijkomend nadeel is dat juist in deze koudere maanden de agenda’s van de installateurs en loodgieters in Spijkenisse  en Rotterdam-Albrandswaard, Poortugaal, Hoogvliet Rotterdam, Pernis Rotterdam, Vondelingenplaat, Botlek Rotterdam, Hekelingen, Geervliet, Simonshaven, Zuidland, Abbenbroek, Oud-Beijerland, Nieuw-Beijerland, Piershil, Goudswaard aardig vol zitten. Neem dus niet het risico dat ook u dit overkomt en vervang de cv-ketel voortijdig en het liefst in de zomermaanden bij de eerste tekenen van slijtage. Onze loodgieters in Spijkenisse zullen uiteraard eerst kijken of we de levensduur van de CV-ketel kunnen verlengen.


De eerste tekenen dat uw cv-ketel de uiterste houdbaarheidsdatum gaat bereiken, kunt u herkennen aan;

Regelmatig resetten, omdat de cv-ketel steeds vaker in storing komt te staan of zelfs uitvalt.

Verwarming geeft steeds meer herrieklachten, dat kan veroorzaakt worden door lucht in de verwarming of een te lage waterdruk in de installatie. Maar mocht dit kunnen worden uitgesloten dan kan het ook een teken zijn dat de circulatiepomp defect begint te raken.

Een hogere energierekening dan dezelfde periode in het jaar daarvoor? Ook een duidelijk signaal dat de cv-ketel steeds minder rendement oplevert door slijtage en ouderdom.

De cv-ketel functioneert steeds slechter en is uiteindelijk niet meer in staat om genoeg warm water te produceren om aan uw vraag en wensen te voldoen. Ook de waterstraal kan zwakker worden of wordt niet meer warm genoeg onder de douche, dit zijn allemaal signalen dat de cv-ketel aan vervanging toe is.


De loodgieters en cv-ketelspecialisten van Loodgieterspijkenisse.nl kopen vaak meerdere ketels tegelijk in, waardoor zij scherp in prijs kunnen inkopen. Hier profiteert u ook van mee. Vaak kunnen wij van Loodgieterspijkenisse.nl u op basis van een foto van uw huidige ketel en een telefonisch gesprek al direct een vrijblijvende offerte voor een nieuwe ketel geven.


Interesse in een nieuwe cv-ketel van Loodgieterspijkenisse.nl, belt u dan met: 0181-728118 of vult u ons aanvraag formulier in.

Tarieven van Loodgieterspijkenisse.nl

Uw loodgieter in Spijkenisse en Rotterdam-Albrandswaard, Poortugaal, Hoogvliet Rotterdam, Pernis Rotterdam, Vondelingenplaat, Botlek Rotterdam, Hekelingen, Geervliet, Simonshaven, Zuidland, Abbenbroek, Oud-Beijerland, Nieuw-Beijerland, Piershil, Goudswaard hanteert altijd een vast tarief voor uw afspraak. Tijdens het telefonisch maken van de afspraak worden de tarieven van Loodgieterspijkenisse.nl ook met u besproken en vervolgens krijgt u nog een bevestiging van de gemaakte afspraak per mail toegestuurd. Loodgieterspijkenisse.nl probeert altijd zo goed en duidelijk mogelijk een totale prijs voor u af te spreken en af te geven. Soms is het wat lastiger in te schatten, maar ook in dat geval volgt altijd een geschatte prijs. Mocht ook dat niet mogelijk zijn kan er sprake zijn van een betaalde of vrijblijvende opname.


Ook kunt u de tarieven van Loodgieterspijkenisse.nl altijd terugvinden op de tarievenpagina.


Loodgieterspijkenisse.nl maakt graag transparante afspraken, zodat u altijd weet waar u aan toe bent! Een afspraak maken doet u via ons aanvraag formulier of belt u met 0181-728118.


Zo komen onze loodgieters en installateurs voor uw CV-ketel in Spijkenisse in en .

 tarieven cv ketel controle Spijkenisse